CORONAMAATREGELEN!

//CORONAMAATREGELEN!

CORONAMAATREGELEN!

Huidige maatregelen vanuit de VLSU!

Hieronder communiceren we de laatste nieuwe maatregelen die genomen zijn in verband met corona.

Situatie vanaf 7 maart 2022

Het overlegcomité besliste op 21 januari 2022 om een coronabarometer in te voeren. Op 4 maart 2022 besliste het overlegcomité om vanaf 7 maart 2022 te schakelen naar code geel. We konden reeds op een normale manier sporten, maar code geel houdt ook in dat alle beperkende maatregelen voor het randgebeuren in de sportsector wegvallen. Er is dus geen mondmaskerplicht meer in sportinfrastructuur, de beperkingen op publiek vallen weg en er is ook geen maximale groepsgrootte meer voor sportkampen.

Het KB van 7 maart 2022 is nog geldig tot 11 maart 2022. Dan stopt de federale fase en vervalt ook dit KB.

Je vindt hier binnenkort het aangepaste basisprotocol sport en corona – code geel. Hierin staan voornamelijk tips en adviezen over hoe je nog extra beveiligende maatregel kan nemen, bijvoorbeeld in geval van een lokale uitbraak. De update van het basisprotocol sport en corona – code geel volgt ten laatste op 14 maart.

Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

De hogervermelde maatregelen worden nog verder geduid in het basisprotocol sport en corona. De update hiervan wordt ten laatste maandag online geplaatst. Dit is het enige protocol dat nog behouden blijft. De overige context-specifieke protocollen die we hanteerden komen te vervallen.

Op de officiële website van het federale crisiscentrum over het Coronavirus vind je ook info over de andere  federale maatregelen.

Hou het gezond!

 

By |2022-03-21T15:08:35+00:00september 23rd, 2020|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor CORONAMAATREGELEN!

About the Author: