Voor wie?

//Voor wie?
Voor wie?2018-11-18T10:27:04+00:00

Voor wie?

Op ijsdansen staat geen leeftijd.  Het is één van de weinige sporten die je als paar kunt beoefenen.  Maar het is echter geen probleem om zonder partner de verschillende dansen aan te leren.

Wanneer je helemaal geen ervaring hebt, start je gewoonlijk bij de eerste groep.  Bij de dansgroep kan je vanaf de leeftiijd van 15 jaar de basis aanleren, wanneer je jonger bent, kom je best eens een kijkje nemen tijdens de kinderbeurten.

Hier leer je stap voor stap de vele basispassen aan die het kunstschaatsen rijk is.  We werken voornamelijk aan de goede houding en leren je op een correcte manier sierlijk glijden over het ijs.  Voor en achterwaartse bewegingen, overzetten, stoppen,…  Het komt allemaal aan de orde.  Maar heb vooral geen angst, we herhalen elke beweging tot je het helemaal onder de knie hebt.

Wanneer je de basisbewegingen hebt aangeleerd, kan je overstappen naar de volgende groep.  Hier leer je de verschillende ijsdansen aan.  Op de tonen van een Dutch Walz/ Swing Dance/ Foxtrot/ Rocker/ Fiesta/ Tango enz. dans je de hele piste rond.  Eerst krijg je de verschillende danspassen uitgelegd en daarna kan je op de gepaste muziek de diverse pasjes aan elkaar rijgen tot een prachtige vloeiende dans.